Bättre överblick på projekten hos Fasadsystem

Front skräddarsydde Microsoft PowerPlatform-lösning

Fasadsystems egenkontroller utfördes på samma sätt som hos många andra producerande företag, med hjälp av penna och papper. Efter samarbetet med Front har de i stället ett modernt arbetssätt med full kontroll över processen.

Fasadsystem Stål bedriver sin verksamhet i Dalsjöfors, utanför Borås. Här tillverkas dörrar och fönster i stål och glas som sedan levereras till byggprojekt över hela Sverige.

Fram tills nyligen hanterades all projektdokumentation genom lösa papper.

För varje utfört moment satte ansvarig ett kryss på ett papper som sedan följde med produkten vidare till nästa utförare -och nästa kryss. När det var dags för leverans till kund följde bunten av papper med, som kvalitetsdokumentation.

– Det klart att det fungerade att arbeta så, men vi fick hela tiden jaga papper och det var svårt för produktionsledaren att få översikt över status i projekten. Vi kunde inte heller dra några slutsatser eller följa upp momenten, säger Christoffer Sundén som är vd på Fasadsystem Stål.

Digitalisering med Sharepoint och PowerApps

Front föreslog en lösning som bygger på standardkomponenter i Microsoft 365, licenser som Fasadsystem redan hade och betalade för. Genom att bygga en databas med listor i SharePoint och visualisera dem med PowerApps, fick Fasadsystem genast en tydlig bild av processen.

– Idag har alla medarbetare en egen Ipad med tillgång till appen där alla ritningar och dokument samlats. Där bockas varje utfört moment av och när arbetet är slutfört skapas automatisk en PDF att signera och bifoga till kunden, berättar Jonas Linderos, som varit ansvarig för utvecklingen av lösningen  

Tydlig överblick och uppföljning

För Fasadsystem har förändringen bara inneburit positiva effekter.

– Det är skönt att slippa leta efter lösa papper men den absolut största skillnaden är att alla alltid har tillgång till allt och därför också full koll på var i processen varje projekt befinner sig, konstaterar Christoffer.

Utmaning: Manuella processer med lösa papper som gjorde det mycket svårt att få överblick och koll på projekten. 

Lösning: Front tog fram en lösning som bygger på standardkomponenter i Microsoft 365, tjänster som ingick i Fasadsystems befintliga licenser. Dessutom utvecklade Front en app som samlar och visar all dokumentation och gör det enkelt att bocka av utförda moment.

Resultat: Den nya digitala lösningen ger full kontroll och överblick på alla projekt. Alla är lika uppdaterade eftersom informationen lagras digitalt där alla har tillgång. Resultatet är en tydlig effektivisering på alla plan och erbjuder dessutom fler vidareutvecklingsmöjligheter framåt.

Vill du veta mer?

Adam Lantz 
Försäljningschef

033-23 70 26
adam.lantz@teamfront.se