Bevent Rasch - Dimensio

Bevent Rasch är en ledande tillverkare av ventilationsprodukter för den svenska marknaden med egen produktionsanläggning i Motala och kontor i Stockholm och Borås. Företaget lägger stor vikt vid innovation och produktutveckling och har en historik som sträcker sig tillbaka till 1930-talet. 

Förfrågan

I samband med Nordens största mässa för bygg- och fastighetsbranschen, Nordbygg, 2018 ville Bevent Rasch uppdatera sitt populära och egenutvecklade produktvalsprogram Dimensio där kunder enkelt kan dimensionera bland annat takhuvar, ytterväggsgaller, VAV och ljuddämpare.

Bevent Rasch vände sig till FRONT för att få ett snabbare och modernare program med flera nya funktioner. En av de stora utmaningarna var att få till en snygg helhetslösning utan att tappa den enkelhet som Dimensio gjort sig känd för, och att försöka uppfylla så många önskemål från kunderna som möjligt.

Process

Inför uppdateringen gjorde FRONT användartester med bland annat videoinspelningar och enkätundersökningar på ett flertal företag i Borås och Göteborg för att få in synpunkter och önskemål från kunderna. Det tillsammans med interna förbättringsförslag från medarbetare på Bevent Rasch lade sedan grunden till uppdateringen som byggdes i C# .Net MVC för att få mer funktionalitet.

Resultat

Ett modernare gränssnitt och ny teknik gör det enklare för användarna att hantera Dimensio. Man valde också att bygga ut programmet till flera språk (svenska, engelska, tyska, norska, danska och finska) och att skapa ett plugin som fungerar tillsammans med MagiCAD – det ledande BIM-programmet för el- och VVS-projektering.

Det nya programmet har en stor skillnad i både prestanda och arkitektur – och redan några veckor efter lanseringen kunde FRONT mäta avvänjningsfrekvensen och se att ungefär 85 procent av samtliga användare nu stannade kvar på sajten och aktivt använda den, jämfört med cirka 65 procent samma period året innan uppdateringen.

”Vi har bara fått positiv feedback efter lanseringen och är jättenöjda med FRONTS arbete och fina utförande. Vi har jobbat väldigt tätt tillsammans och verkligen fått till en teamkänsla”

Dennis Hultman, Produktansvarig Bevent Rasch

Vill du veta mer?

Anton Pettersson
Tjänsteområdeschef Systemutveckling

033-23 70 17
anton.pettersson@teamfront.se