Case_Nova_Park_Header
Case_Nova_Park_Header
Case_Nova_Park_Header
Case_Nova_Park_Header
previous arrow
next arrow

Einar Mattsson - Nova Park

Einar Mattsson har varit verksamma på fastighets- och byggmarknaden sedan 1935 och äger, förvaltar, utvecklar och bygger fastigheter samt bygger hus i Storstockholm. På den familjeägda koncernen Einar Mattsson arbetar idag nästan 350 personer, och ledorden för företaget är att visa omtanke, starkt engagemang och en brinnande framåtanda och skapa långsiktiga projekt.

Förarbete

Vid nyproduktion använder Einar Mattson sig av 3D-visualiseringar i sina presentationsmaterial för att skapa en större trygghet hos de blivande kunderna, och har anlitat FRONT för uppdraget sedan flera år tillbaka. Nova Park är en bostadsrättsförening i den nya stadsdelen Hagaparken i Stockholm, och i samband med lanseringen 2019 fick FRONT uppdraget att ta fram allt visuellt material för att profilera lägenheterna för potentiella bostadsköpare.

”FRONT hjälper oss att utvecklas och nå våra mål för att vara ett modernt företag, och vi har alltid haft ett smidigt samarbete och en bra dialog där de lyssnar på våra önskningar och kommer med lösningar.
Vi vill få bort så mycket osäkerhet som möjligt hos kunden innan ett bostadsköp. Med 3D suddar man ut gränsen mellan ritning och verklighet, och tydliggör vad kunden faktiskt får”

Jonas Palén, sälj- och marknadschef på Einar Mattson

Process

FRONTS visualiserare arbetar alltid i ett nära samarbete med husets arkitekt för att skapa en tydlig bild av känslan man ska förmedla och vilka mjuka värden kunden vill att lägenheterna ska spegla genom till exempel referensbilder och moodboards.

När visualiseraren fångat upp rätt känsla och stil anpassat efter kundens önskemål och målgrupp får hen en CAD-modell av lägenheten eller tar fram en själv utifrån arkitektens ritningar. Sedan skapas skalet av lägenheten med de materialval som ingår vid försäljningen, som till exempel rätt golv, kök och kakel i badrum. Efter det börjar den mer kreativa processen i 3D-skapandet – att hitta vinklar, färger och sätta in rätt möbler som förstärker känslan och väljs i samarbete med inredningsdesigners.

Visualisering

I Nova Park finns lägenheter med två distinkta stilval, men med det gemensamma önskemålet om harmoniska bilder utan direkt solljus och hårda skuggor i beige nyanser tillsammans med vitt och svarta detaljer för att skapa kontrast. FRONT valde att ge Tornlägenheterna ett sobert intryck med mjukt ljus, harmoniska färgval och exklusiv inredning, medan Studiolägenheterna fick en mer experimentell och modern känsla där vi lyfte fram den höga takhöjden och spännande planlösningen.

03_Visualisering_bild2
03_Visualisering_bild1
03_Visualisering_bild3
previous arrow
next arrow

Google Cardboard

För att ge bostadsköparna ytterligare en dimension tog FRONT fram en virtual reality-tour av bostadsprojektet som fungerar till Google Cardboard – VR-glasögon som utvecklats av Google för att uppleva virtuell verklighet via smartphone. Potentiella köpare kunde på så sätt få en tredimensionell upplevelse av sin framtida bostad på plats i Einar Mattsons kontor – ett koncept som de då var första med i bostadsbranschen.

04_Cardbord_bild1
04_Cardbord_bild2
previous arrow
next arrow

Lägenhetsväljare

För att underlätta försäljningsarbetet och ge kunderna en lättförståelig och smidig funktion i säljprocessen skapade FRONT en lägenhetsväljare till Nova Park där bostadsköpare kan se bostädernas placering, pris och status i realtid.

05_valjare_bild0
05_valjare_bild1
05_valjare_bild2
05_valjare_bild3
previous arrow
next arrow