Nõberu Stockholm intar Cosmoprof i Italien

Nõberu Stockholm deltog under våren 2024 den prestigefyllda skönhetsmässan Cosmoprof i Bologna, Italien. Inför besöket samarbetade Front och företagets marknadsavdelning med att ta fram en monter som skulle spegla varumärkets position på marknaden.  

Varumärket, som funnits sedan 2016, tillverkar och säljer bland annat hårvårdsprodukter via återförsäljare och distributörer. 

Genom åren har varumärket transformerats och en allt mer tydlig position på marknaden har mejslats fram – Nõberu Stockholm ska vara det ledande professionella varumärket för unisex skönhetsvård med avstamp i herrhyllan.  

Med en snabb tillväxt bakom sig och en ännu större tillväxt i Europa framför sig planerade Nõberu Stockholm att för första året delta med egen monter på en av världens största mässor för skönhetsvård – Cosmoprof i Bologna, Italien. Front fick uppdraget att utforma varumärkets monter i nära samarbete med bolagets egen marknadsavdelning. 

Utmaning: Att få in flera budskap, produkter och en plats att genomföra säljmöten på en och samma begränsade yta. 

Lösning: Bakväggen i montern utformades som ett tidningsomslag som förde tankarna åt magasin som ”Vouge”. Detta skapade dels en möjlighet att lyfta flera budskap, dels stärkte det företagets position som ett varumärke i premiumklassen.  

Resultat: Montern var välbesökt under mässan och bilderna av montern fick fin feedback i varumärkets kanaler. De olika budskapen på ”tidningsomslaget” blev naturliga konversationsstartare med besökarna under mässan. 

Vill du veta mer?

Emelie Lindell
Affärsområdeschef kommunikation

0763 29 44 43
emelie.lindell@teamfront.se