Case_Magnus_Header

Magnus Målar'n - IT

Boråsföretaget Magnus Målar´n startade sin verksamhet 1999 och erbjuder tjänster inom traditionellt måleri samt kakel, klinkers och golvläggning. Idag består företaget av 13 tjänstemän och 60 utbildade hantverkare med kontor i Borås, Varberg och Sundsvall.

Uppdraget

När Magnus Målar’n drabbades av en trojansk häst i form av ett bluffmail låste sig hela företagets server och låg nere i tre dagar. Företaget hade stora problem med att låsa upp systemet igen, och fick till slut betala i bitcoins. Efter dataintrånget valde de att anlita FRONT för att ta ett grepp om it-säkerheten.
”Efter att FRONT tog över har allt vad spam heter upphört, vi har inte haft några problem tack och lov. Det känns skönt att vi nu gått över till FRONTs serverdrift och har möjlighet att ”backa bandet” om det mot förmodan skulle hända något igen” Joakim Törnblad, vd på Magnus Målar’n

Resultat

FRONT valde att modernisera IT-miljön och installera vår egen proaktiva säkerhetstjänst MIRU för att undvika liknande händelser i framtiden. Vi flyttade även företagets mail och affärssystem, och var i samband med det på plats och höll utbildning med personalen och gav support. Förutom att Magnus Målar’ns IT-miljö blivit säkrare har man även fått en mer feltolerant lösning.
”Supporten har varit kanon! FRONT har varit måna om att lösa allting för oss när det uppstått bekymmer, de svarar alltid snabbt i telefon och kommer ut på plats om det behövs”