Tranemo Textil - IT

Tranemo har en vision om att ingen ska skadas allvarligt i olyckor där rätt arbetskläder kunde förebyggt olyckan eller lindrat konsekvenserna. Varje år distribuerar de över 600 000 flamskyddande plagg runt om i Europa. Företaget grundades 1934 och och är idag en koncern som består av huvudkontoret i Tranemo och säljbolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien/Irland, Holland/Belgien, Tyskland och Portugal som tillsammans skapar en av Europas starkaste säljorganisationer. 

Uppdraget

Tranemo Textils dåvarande IT-konsult valde att säga upp sig från sin arbetsplats och börja arbeta som konsult på FRONT. För Tranemo Textil ledde detta ett strategiskt val – byter konsulten byter vi. Sedan 2017 har företaget varit kund hos FRONT.

”Vi var otroligt nöjda med vår IT-konsult och ville inte arbeta tillsammans med någon annan eftersom denne kände oss och våra system väl. Därför beslutade vi oss för att anlita FRONT dit vår IT-konsult valde att byta. Det är ett strategiskt val som vi är väldigt nöjda med.”

Lena Jacobsson, IT-chef Tranemo Textil

Resultat

Via FRONT har Tranemo Textil en IT-konsult som jobbar hand i hand med övriga på företagets IT-avdelning, det vill säga som en extra medarbetare med spetskompetens som tillsammans med IT-chefen styr övergripande vad gäller drift och infrastruktur. Företaget får stöttning i alla IT-delar av FRONT och har full övervakning och support av FRONT vilket är något som underlättat vardagen för företaget.

”Supporten och övervakningen gör att vi känner oss trygga dygnet runt. Sedan vi anlitade FRONT har vi aldrig känt oss osäkra, inte ens under semestertiderna. Vi hade inte klarat oss utan vår konsult och det stöd som supporten ger. Vi skulle utan tvekan rekommendera FRONT till andra företag. Hos dem får vi den uppmärksamhet vi behöver och blir inte en kund i mängden”

Lena Jacobsson, IT-chef Tranemo Textil 

Vill du veta mer?

Göran Karlsson
Cybersäkerhetskonsult

033-23 70 18
goran.karlsson@teamfront.se