Google Chrome ändrar förutsättningarna för säkra anslutningar

I juli släpper Google Chrome v 68 som kommer ändra (ersätta med ”flagga/markera”) alla hemsidor som har SSL-certifikat till säker anslutning (https), och alla utan certifikat till osäker (gäller endast sidor som har indataformulär). Vi på FRONT har lång erfarenhet av SSL, och hjälper dig att uppdatera din hemsida, så att användarna kan känna sig trygga.

Det finns tre olika typer av certifikat med olika säkerhetsnivåer. Vi hjälper er verksamhet att välja rätt, och ser sedan till att övervaka certifikatets utgångsdatum eftersom man inte längre kan komma in på hemsidan via vissa webbläsare om certifikatet löper ut.

Fördelar med SSL
Kryptering   All information som skickas över anslutning blir krypterad och därmed oläsbar för någon utomstående.
SEO   Webbplatser med SSL-skydd kan hamna högre upp i Googles sökresultat än webbplatser som inte har det, då Googles sökalgoritm tar hänsyn till SSL-skydd.
Förtroende hos användaren   De flesta webbläsare visar på ett tydligt sätt, t.ex. med ett hänglås, att anslutningen är säker, vilket kan skapa ett större förtroende hos användaren. Google med deras webbläsare Chrome har tagit det ännu längre och sedan en tid tillbaka får alla webbplatser utan SSL-kryptering upp ett meddelande om att ”Anslutningen till webbplatsen är inte säker” och där användaren undanbes att skriva in t.ex. lösenord eller kreditkortsuppgifter.

Vi på FRONT kan hjälpa er med både att säkra er anslutning och ta fram ert SSL Certifikat.
För mer information för att uppdatera just er hemsida kontakta Carl.

Carl Borgemar
VD
Tel. 033 – 23 70 04
carl.borgemar@teamfront.se

Kategorier: IT, Nyheter
« Tillbaka