Så lyckas du med Teams!

Göran Karlsson är IT-konsult på FRONT och använde Teams redan innan det kom ut officiellt på marknaden i en förhandsversion – här ger han sina bästa tips för att lyckas med Teams.

Varför tycker du att Teams är så bra?

-Det är ett väldigt flexibelt verktyg som man kan använda på så många sätt. Förutom att kommunicera via samtal eller video kan man också använda det till att dela filer och skärm och samarbete på ett annat sätt, både i privata och stora grupper OCH med externa kunder. Just nu är det många som upptäcker alla fördelar och jag har hållit kurser för flera företag som mer och mer ser fördelen, speciellt i dessa tider.

 Kan du avslöja några teams-hacks som många missar?

-Ja! En sak som är jättebra som många inte vet är att man kan byta bakgrund när man har ett videosamtal. Man kanske sitter i en offentlig miljö och inte vill visa personerna runt om av respekt, eller inte känner sig bekväm med att visa upp sitt hem. Antingen kan man göra bakgrunden suddig och ”ur fokus”, välja en kontorsmiljö eller något mer spexigt som en sandstrand… Man kan också dela filer så att alla inte bara kan se utan även själva klicka sig runt i samma fil utan att det påverkar de andra. Ett sista tips får bli att man kan muta mikrofonen och ljudet för andra.

 Hur bra är FRONT själva på att använda programmet?

-Jag tycker att vi är bra, framförallt som kommunikation och att ersätta alla interna mail med. Det blir mycket snabbare kommunikation och man ”tappar” inte mail på samma sätt när man frigör sin Outlook. Sedan några veckor tillbaka kör vi på FRONT digital fika och quiz genom Teams varje dag vilket jag tycker är kanon när man jobbar hemifrån, att ändå få det sociala med kollegorna.

 

3 tips inför ett Teams-möte 

-Tänk på avstånd och hur du vinklar skärmen. Grodperspektiv eller inzoomade näsborrar är sällan smickrande…

-Undvik störande bakgrundsljud genom att stänga av din mikrofon när någon annan pratar.

-Är du mötesledare? Glöm inte att bjuda in andra deltagare i diskussionen, gärna genom direkt frågor.

Kategorier: Nyheter
« Tillbaka