Säkrare IT-miljö för Magnus Målar’n med FRONT

Joakim och Jonas diskuterar IT-lösningar.

Boråsföretaget Magnus Målar´n startade sin verksamhet 1999 och erbjuder tjänster inom traditionellt måleri samt kakel, klinkers och golvläggning. Idag består företaget av 13 tjänstemän och 60 utbildade hantverkare med kontor i Borås, Göteborg och Sundsvall. Efter att ha haft problem med it-säkerhet vände de sig till FRONT för att få hjälp.
-Vi är supernöjda och skulle absolut rekommendera FRONT som it-partner, säger vd Joakim Törnblad.

När Magnus Målar’n drabbades av en trojansk häst i form av ett bluffmail låste sig hela servern och låg nere i tre dagar. Företaget hade stora problem med att låsa upp systemet igen, och fick till slut betala i bitcoins. Efter dataintrånget valde de att anlita FRONT för att ta ett grepp om it-säkerheten. FRONT valde då att modernisera IT-miljön och installera MIRU, en proaktiv säkerhetstjänst.

-Efter FRONT tog över har allt vad spam heter upphört, vi har inte haft några problem tack och lov. Det känns skönt att vi nu gått över till FRONTs serverdrift och har möjlighet att ”backa bandet” om det mot förmodan skulle hända något igen, säger Joakim.

Förutom att Magnus Målar´ns IT-miljö blivit säkrare har man även fått en mer feltolerant lösning. FRONT har även flyttat företagets mail och affärssystem, och i samband med det varit på plats och hållit utbildning med personalen och gett support.

-Supporten har varit kanon! FRONT har varit måna om att lösa allting för oss när det uppstått bekymmer, de svarar alltid snabbt i telefon och kommer ut på plats om det behövs.

Kategorier: IT, Nyheter
« Tillbaka