Ytterligare en affärsområdeschef på plats hos expansiva Front

Richard Pietarila är ny affärsområdeschef på IT- och kommunikationsbyrån Front. Han tillträdde tjänsten 1 februari.

– Vi befinner oss i en expansiv fas och har mycket mer på gång. Därför känns det skönt att ha Richard, med sin breda och gedigna branscherfarenhet på plats hos oss, konstaterar Carl Borgemar, vd på Front.

Front, som sedan länge specialiserat sig på att förse sina kunder med stabil, skalbar och säker IT i kombination med skräddarsydd kommunikation, har vuxit stadigt under de senaste åren. Under vintern tillträdde Emelie Lindell som ny affärsområdeschef för kommunikation och sedan 1 februari är även Richard Pietarila på plats som affärsområdeschef för IT.

– Min förhoppning är att min djupa IT-kunskap och breda branscherfarenhet ska vara till nytta för Front på tillväxtresan vi befinner oss på, säger Richard Pietarila.

Richard har lång erfarenhet från olika roller inom IT-branschen. Närmast kommer han från en tjänst som IT-chef på ett kommunalt energibolag.

– Richard har en både bred och djup erfarenhet, inte minst har han tidigare arbetat med såväl infrastruktur som säkerhetsfrågor och dessutom varit med på den typen av tillväxtresa som vi nu gör, säger Carl.

Richards uppdrag är att fortsätta utmana och utveckla våra kunders affärer framåt samt skapa tydliga synergier mellan våra olika områden med kunden i fokus.

– Jag ser fram emot att få kombinera mina erfarenheter från såväl statlig som privat marknad för att hitta nya möjligheter och synergieffekter mellan våra kunder och oss, säger Richard.

Under 2024 kommer flera nya roller tillsättas på Front, både inom IT och kommunikation.

– Det händer mycket just nu och mer är på gång. Det är värt att hålla ögonen på Front framöver, avslutar Carl.